iCamping Bloggen
0

Valg av gassregulator

For å benytte gassen fra sylinderen for oppvarming, matlaging og kjøling, er en gasstrykkregulator nødvendig.

En tradisjonell campinggassflaske kommer i to utgaver for tilkobling, POL (Industri) og Click-on (husholdning) - vi anbefaler alltid POL for fast montasje i bobil eller campingvogn. For å benytte gassen fra sylinderen for oppvarming, matlaging og kjøling, er en gasstrykkregulator nødvendig. Denne enheten justerer sylindertrykket ned fra maksimalt 16 bar til det optimale arbeidstrykket på 30 mbar, som passer for campingvognens gassdrevne apparater. Truma tilbyr et utvalg av gasstrykkregulatorer tilpasset ulike behov, avhengig av om apparatene skal brukes under kjøring eller kun når man er parkert, samt forbruket av gass.

Gasstrykkregulatorer for Stasjonær Bruk For de som kun bruker gassanlegget mens de er parkert, passer en klassisk Truma gasstrykkregulator for én eller to gassflasker. Modeller for to flasker har den ekstra fordelen av automatisk å bytte fra en tom til en full flaske når trykket faller under 0,5 bar.

Gasstrykkregulatorer for Bruk Under Kjøring For å kunne bruke gassdrevet utstyr som kjøleskap eller varmeapparat under kjøring, er det visse sikkerhetsforskrifter som må oppfylles. Truma's løsning er gasstrykkregulatorer med en integrert kollisjonssensor som stenger gassforsyningen ved kollisjoner over ca. 15 km/t. Disse enhetene kan enkelt tilbakestilles etter utløsning forårsaket av dårlige veiforhold.

Montering og Vedlikehold Truma gasstrykkregulatorer kan lett installeres og kobles til gassflasken med høytrykksslanger som har bruddbeskyttelse. Det er viktig å få utført en gasskontroll etter installasjon for å sikre at systemet er tett og riktig montert.

Gassfiltre for Lengre Levetid Bruk av gassfiltre anbefales for å beskytte regulatoren og systemtetninger mot forurensninger. Dette forlenger levetiden og sikrer pålitelig drift. Filterpatroner eller -puter bør sjekkes og eventuelt byttes ved hver flaskebytte.

Sikkerhetstips for Gasssystemet

  • Bruk gasstrykkregulator med kollisjonssensor og slanger med bruddbeskyttelse hvis du ønsker å bruke gasssystemet under kjøring.
  • Gassflasker må sikres godt og kun transporteres i dedikerte sylinderbokser med riktig ventilasjon.
  • Sjekk slanger regelmessig for tegn til slitasje eller skade, og bytt ved behov.
  • Unngå bruk av LPG-apparater under spesielle forhold som ved tanking eller i lukkede rom.

Ved å følge disse rådene og anbefalingene kan du sikre en trygg og pålitelig gassforsyning for din campingvogn eller bobil, både under kjøring og når du er parkert.

(kilde: Truma guide)

29.02.2024