0

Vårrengjøring av bobil og campingvogn

Vårklargjøring av din campingvogn eller bobil: Trinn for trinn

Vårklargjøring av din campingvogn eller bobil: Trinn for trinn.

 

Endelig er våren på vei, og det er på tide å gjøre din campingvogn eller bobil klar for nye eventyr. Etter måneder med stillestående vinter, trenger kjøretøyet ditt en solid gjennomgang for å sikre at det er i topp stand for den kommende sesongen. Her er en detaljert trinn-for-trinn-guide for å hjelpe deg med vårklargjøringen:

 

1. Inspeksjon av utvendig skall:
Start med en grundig inspeksjon av utvendige overflater. Sjekk for sprekker, bulker eller andre skader på karosseriet. Det er spesielt viktig å være oppmerksom på tetningslistene rundt dører, vinduer og takluke. Reparer eventuelle skader eller sprekker så snart som mulig for å forhindre vanninntrengning.

 

2. Rens av taket:
Taket på campingvognen eller bobilen din er utsatt for alle slags elementer, inkludert blader, fugleavføring og annet smuss. Bruk en mild såpe eller spesialisert takrens og en myk børste for å fjerne alt smuss og skitt. Vær forsiktig så du ikke skader takmaterialet, spesielt hvis det er laget av glassfiberforsterket plast (GFK). Er taket av aluminium må man være veldig forsiktig for å unngå bulker.

 

 

 

 

3. Fjerning av regnstriper og småskader:

Regnstriper og små riper kan være irriterende og ødelegge utseendet på kjøretøyet ditt. Bruk en egnet regnstripefjerner og en myk klut for å fjerne disse merkene forsiktig. For dypere riper kan du vurdere å bruke en lett polering for å jevne ut overflaten.

 

4. Lakksikring:
Etter at kjøretøyet ditt er rent og tørt, kan du vurdere å påføre en lakkforsegler for å beskytte lakken mot fremtidig skade og for å opprettholde glansen. Polering og lakkforsegling hjelper deg å holde kjøretøyet fri for insekter og skitt utover i sesongen. Følg nøye instruksjonene på produktet for best resultat.

 

5. Rens av vinduer:
Rengjør vinduene grundig både på innsiden og utsiden for å fjerne smuss, insektsrester og vannflekker. Bruk en egnet glassrens for å unngå å skape riper eller flekker på vindusruten. På glassruter kan man bruke vindusvask/spray men på Acrylvinduene må man ha spesialstoff for slike vinduer. Om man bruker uegnet vaskemiddel på disse tørker de ut og vil senere lett sprekke og spesielt sårbar mot sollys. Unngå å bruke microfiber - det blir fort "frostet" og ripete.

 

 

 

 

 

6. Rengjøring av felger:
Felgene på campingvognen eller bobilen din kan samle opp bremsedust, smuss og annet skitt over tid. Bruk en egnet felgrenser og en børste for å løsne og fjerne skitten grundig. Husk å grundig skylle av felgene etterpå for å fjerne all resterende rensemiddel.

 

7. Vedlikehold av dør- og vinduspakninger:
Sjekk tilstanden til alle dør- og vinduspakninger for tegn til slitasje eller skade. Påfør et spesielt pakningsmiddel eller silikonfett for å holde dem myke og fleksible, slik at de forblir vanntette og lufttette. Har du silikonspray fra Thetford som du pleier å bruke på toalettpakningen kan denne brukes på alle pakninger.

 

8. Rens av markise eller fortelt:
Hvis din campingvogn eller bobil er utstyrt med en markise eller et fortelt, må disse også rengjøres grundig. Rull ut markisen eller forteltet og bruk en mild såpe eller spesialisert rengjøringsmiddel for å fjerne smuss, mugg og andre forurensninger. La det tørke helt før du ruller det sammen igjen. For å beholde teltet må dette behandles etter/før hver sesong med impregnering. Spesielt viktig å impregnere sømmer og glidelås. 

 

9. Vanntanker og spillvann

Vanntanker, spillvann og kloakktanker må også rengjøres, vi anbefaler vask av vanntank først for så å pumpe vaskevannet rundt i systemet for så å ende opp i spillvann. Antialgin er et lett skummende vaskemiddel som lett kan skylles ut og rengjør godt i kriker og kroker. Husk å skylle ut godt.

 

Med disse grundige trinnene for vårklargjøring, vil din campingvogn eller bobil være klar for å ta deg med på nye eventyr i den kommende sesongen. Ikke glem å ta vare på kjøretøyet ditt med regelmessig vedlikehold gjennom hele året for å sikre lang levetid og optimal ytelse. Ha en fantastisk campingtur!

24.03.2024
Camping startpakke til rengjøring
20+ på Klikk & Hent (Hokksund)
499,-
Abnet rengjøringsmiddel 5 l
20+ på Klikk & Hent (Hokksund)
903,-
Avfettingsmiddel Uniol X 5l
41%
20+ på lev.lager
377,-
221,-
Bøtte Turtle Wax 10l
20+ på lev.lager
50,-
Bøtte Turtle Wax m/rist 15l
20+ på lev.lager
149,-
Camping startpakke til rengjøring
20+ på Klikk & Hent (Hokksund)
499,-
Campingvogn- og bobil eliksir 1000 ml
Bestillingsvare (18 dager ubekreftet)
255,-
Campingvogn- og bobilvaskemiddel 500 ml
Bestillingsvare (18 dager ubekreftet)
190,-
Flekkfjerner 650 ml
2 på Klikk & Hent (Hokksund)
156,-
Fortelt/markiserens 650 ml
11 på lev.lager
156,-
Polish Diamant 600ml
20+ på lev.lager
158,-
Rengjøringsmiddel Globex 80 210L fat u/voks
Bestillingsvare (1 dager ubekreftet)
10 066,-
Sonax Caravan regnstripefjerner 500 ml
Bestillingsvare (18 dager ubekreftet)
209,-
Spraypistol
13 på lev.lager
146,-
Spraypistol m/såpetank
20+ på lev.lager
214,-
Starbrite sitrus sjampo og voks 500 ml
4 på Klikk & Hent (Hokksund)
164,-
TELT- OG STOff-RENGJØRER 500 ML
Thule PVC cleaner 500 ml
3 på Klikk & Hent (Hokksund)
131,-
Turtle Wax Insect Remover 500ml
20+ på lev.lager
101,-
Turtle Wax Jumbosvamp
20+ på lev.lager
39,-
Turtle Wax polerduk 12stk
20+ på lev.lager
69,-
Turtle Wax polergarn 500gr
20+ på lev.lager
92,-
Turtle Wax pusseskinn syntetisk
Ultimate extreme clean 650 ml
11 på lev.lager
156,-
Vaskebørste Fliz
2 på Klikk & Hent (Hokksund)
257,-
Vaskekost m/gardenakobling
20+ på lev.lager
260,-
Yachticon regnstripefjerner 500 ml