iCamping Bloggen
0

Vedlikehold av gassregulator

Vi vil også gi deg råd om hvordan du best vedlikeholder gassystemet for å sikre lang levetid.

Moderne gasstrykkregulatorer tjener flere viktige formål: De reduserer trykket i gassflasken til et trykknivå som er egnet for apparatene, aktiverer en sikkerhetsventil ved en ulykke, og automatisk skifter de fra en tom til en full gassflaske. Selv om Truma gasstrykkregulatorer er kjent for sin høye kvalitet, kan det likevel oppstå utfordringer som er viktig å være oppmerksom på. Vi vil også gi deg råd om hvordan du best vedlikeholder gassystemet for å sikre lang levetid.

Oljeopphoping i Gasstrykkregulatorer Gasstrykkregulatorer kan oppleve oljeopphoping, ofte på grunn av forurensning i gjenfyllbare sylindere eller gass for kjøretøytanker. Forurensningen, som består av aerosoler inkludert olefiner, parafiner, og andre hydrokarbonforbindelser, kommer inn i LPG gjennom logistikkjeden. Det er vanskelig å se forskjell på ren og forurenset gass ved kjøp.

Disse oljeholdige partiklene kan forårsake blokkeringer i gasstrykkregulatoren, slanger, rør, og ventiler. En skadet regulator på grunn av oljeopphoping må erstattes, da Truma gasstrykkregulatorer, som følger diverse DIN-standarder for sikkerhet, ikke er konstruert for å kunne åpnes for rengjøring eller reparasjon.

Truma Gassfiltre For å forlenge levetiden på din Truma gasstrykkregulator, anbefaler vi installasjon av et gassfilter foran regulatoren. Dette filteret fanger opp til 99 % av de oljeholdige partiklene i LPG, og beskytter dermed hele gassystemet mot forurensning.

Truma tilbyr 2 års garanti mot material- og produksjonsfeil. Forurensning faller ikke under denne garantien, så vi aksepterer kun garantikrav når våre gassfiltre er korrekt installert.

Vedlikeholdstips for Truma Gassregulator

  • Truma gassfiltre er kompatible med alle veggmonterte gasstrykkregulatorer og etterfyllbare gassflasker.
  • Be et fagverksted om å montere et gassfilter mellom regulatoren og gasslangen.
  • Kontroller filterpatronen ved hver sylinderbytte. Se etter oljerester, klar væske eller hvite kalkavleiringer, som indikerer at patronen er mettet og må byttes.
  • Bytt filterpatronen minst hvert andre år.

Ising av Gasstrykkregulatorer Din gasstrykkregulator kan fryse ved temperaturer rundt eller under frysepunktet, noe som reduserer eller stopper gassflyten. Dette skjer fordi LPG inneholder vannspor som kan danne iskrystaller. Ved svært lave temperaturer kan vannet i gassen fryse til klumper som legger seg i bunnen av sylinderen uten å nå regulatoren.

EisEx Regulatorvarmer For camping i overgangsperioder, hvor temperaturer kan falle, forhindrer en regulatorvarmer ising av gasstrykkregulatoren. Trumas EisEx er en elektrisk varmer som forhindrer dannelse av istapper på regulatoren, sikrer jevn gasstilførsel selv i kaldt vær.

(Kilde: Truma guide)

 

29.02.2024