iCamping Bloggen
0

Truma mover info

Tips til valg og bruk av Truma mover.

Mover er et uvurderlig hjelpemiddel for å manøvrere campingvogner, og gjør det enkelt å plassere vogna på parkeringsplassen uten vanskeligheter. For å sikre at alt går smidig mens de nysgjerrige campingnaboene observerer, er det lurt å gjøre seg kjent med kontrollenheten i forkant ved hjelp av de nyttige steg-for-steg-instruksjonene.

Du vil merke at fjernkontrollen, kontrollenheten og drivenheten er finjusterte til hverandre, takket være mange års erfaring og høy kvalitet. Likevel kan det av og til oppstå tekniske problemer. Vi vil forklare mulige årsaker til disse og hva du kan gjøre for å løse dem.

Slik fungerer Mover

Mover XT består av to separate drivenheter, hver utstyrt med sin egen 12 V DC-motor. Disse monteres nær hjulene på kjøretøyets ramme og kobles sammen med en tverrstang.

Den børsteløse motoren driver et sylindrisk tannhjul gjennom motorelektronikken. Dette tannhjulet overfører bevegelsen til drivrullen, som aktiveres mot dekkene ved hjelp av fjernkontrollen, slik at campingvognen kan flyttes. Når fjernkontrollen slippes, aktiveres Movers sikkerhetsbremse.

Steg-for-steg-instruksjoner for bruk av Mover XT

Bruken av Mover-kontrollenheten er intuitiv og ekstremt enkel. Likevel anbefales det å gjøre seg kjent med fjernkontrollens funksjoner på forhånd og øve på noen manøvrer på åpen plass.

Slik setter du i gang:

  1. Koble den 13-polte stikkontakten/adapteren fra trekkvognen til sikkerhetskontakten på campingvognen.
  2. Aktiver fjernkontrollen med på/av-bryteren på høyre side. Den grønne LED-en blinker til kontrollenheten er klar til bruk. Merk: Avstanden mellom fjernkontrollen og midten av campingvognen bør ikke overstige ti meter under manøvrering.

Engasjering

  • Aktiver Mover mot dekkene ved å holde inne knappene (i) i omtrent tre sekunder. Slipp knappene når valsene begynner å bevege seg mot dekkene.
  • Avbryt prosessen ved å trykke på de to utkoblingsknappene under engasjering for å koble ut drivrullene automatisk.
  • Når drivrullene er engasjert på dekkene, løsne parkeringsbremsen for å manøvrere campingvognen.

Manøvrering

  • Flytt campingvognen fremover eller bakover ved å justere skyvekontrollen (c) forsiktig.
  • For å svinge campingvognen, vri betjeningsknappen (b) til høyre eller venstre.
  • Hastigheten og svingradiusen justeres etter hvor mye du flytter skyvekontrollen.

Frakobling

  • Sett på parkeringsbremsen før du kobler fra Mover fra dekkene ved å trykke på knappene (h) i ca. tre sekunder.
  • Slå av fjernkontrollen med på/av-bryteren på høyre side. Fjernkontrollen slår seg automatisk av etter ca. ett minutt uten aktivitet.

Feilsøking

  • Hvis Mover ikke reagerer, sjekk batteriene i fjernkontrollen, at campingvognens stikkontakt er korrekt koblet til, og at campingvognbatteriet som forsyner Mover med strøm er fulladet.
  • Ved systemfeil indikert med det røde varseltrekantsymbolet på fjernkontrollen, forsøk å resette systemet ved å slå av og på fjernkontrollen.

Vedlikeholdstips

  • Vedlikehold Mover årlig ved å rense og smøre bevegelige deler.
  • Bruk kun høykvalitets, lekkasjesikre batterier for fjernkontrollen.
  • Oppbevar fjernkontrollen på et tørt sted og fjern batteriene ved lengre tids inaktivitet.

Følg disse rådene for å sikre en langvarig og problemfri bruk av din Mover, og for å unngå feil før de oppstår.

(Kilde: Truma guide)

29.02.2024