Forside /  bobil som hytte

Med hytta på tur - Tone og Ronald tar med seg hytta på tur til Finnmark og Danmark

Tone Ellingsen og Ronald Andersen var lei av å booke hytter og planlegge hver utflukt. Med bobilen kan de dra på impulsturer på festivaler og fisketurer – og det gjør de nesten hver helg.

– Vi liker å være på farta, forteller Ronald Andersen.

Samboerparet har hatt campingvogn siden barna var små, men etter mange år var de blitt lei.

– Det er pakke opp, pakke ned og hvis det regner blir alt vått og det er veldig tungvint.

Hytte har ikke vært aktuelt for Tone og Ronald.

– Da må man også pakke bilen full og dra til det samme stedet gang etter gang. Vi liker å reise rundt på festivaler eller fiske i Finnmark.

Det var ikke gitt at Tone og Ronald skulle fortsette med bobil etter at de kjøpte sin første bil. Som uerfarne i bobiluniverset, ble den første bilen et litt uheldig kapittel.

– Man vet ikke helt hva som er viktig og man kan være uheldig når man velger sin første bobil. Heldigvis valgte vi iCaravan som leverandør og da løste utfordringene seg. Det er nok en stor sjanse for at vi ikke hadde fortsatt bobil livet om vi hadde kjøpt den første bilen privat. Får man problemer med bobilen som går utover trivselen, eller at man ikke har en leverandør til å hjelpe seg når man er uerfaren, så kan man gi opp før man finner ut hvor fantastisk bobillivet er. Heldigvis for oss, så valgte vi en leverandør som hjalp oss ut av den situasjonen, så vi anbefaler alle å bruke lokale, seriøse leverandører om de vurderer bobil, sier paret.

EGEN SENG: Paret har gjort flere grep for å gjøre bobilen mer hjemlig, som ei hytte. De har tannbørstene på fast plass og er alltid klar for en utflukt samtidig som de har sin egen seng og egne ting.  

Etter at de fikk hjelp fant de fort ut at bobillivet passet dem midt i blinken.

– Det skjer noe i Troms nesten hver helg, som for eksempel Husøydagene og Villmarksmessa i Bardu. Nå som vi har bobil kan vi bare hive oss i bilen rett etter jobb og vi trenger ikke tenke på å bo i telt eller om det er ledige hytter eller hotell eller å pakke sammen ting til ei campingvogn. Med bobil har vi hytta på hjul og der har vi alt vi trenger, sier Ronald fornøyd.

Mindre investering enn hytte

Stadig flere får øynene opp for fleksibiliteten med en bobil. Det trenger ikke nødvendigvis bli så dyrt.

– Når man kjøper hytte for 2,5-3 millioner kroner, så føler man seg ofte forpliktet til å dra til samme plass. Med bobilen kan man reise både rundt i Norge eller man kan dra på sydenferie. Jeg kjørte bobil i Italia i fjor. Da stoppet vi på en liten høyde og vi parkerte like ved et vakkert hus, som man sikkert må betale ganske mye for å bo i. Og der sto vi med bobilen vegg i vegg – og vi betalte ingenting – og fikk den samme fantastiske utsikten, forteller René Håheim hos iCaravan.

Kjenner lure reiseruter

Håheim har etter hvert blitt en reiseekspert, for bobilkundene forteller om turene de drar på og gode reiseruter.

– Vi har en kunde som har kjørt til Helsingfors og derfra er det kort vei til Baltikum. Der kan man fint kjøre ned til Kroatia. Er man i Danmark er det bare fire-fem timer før man er i Tyskland. Dersom man kommer seg forbi Oslo, så er Europa bare en Harstad-tur unna, sier Håheim.

KAN TA MED MYE: I bagasjerommet på bobilen har de god plass - blant annet til sammenleggbare el-sykler. -Vi trenger ikke tenke på å pakke alt ned i én koffert, sier Tone fornøyd.  

 

Nettopp de mulighetene har Tone og Ronald også sett. Til sommeren planlegger de å utforske Europa.

– Vi skal kjøre til Lillesand i Sør-Norge og derfra tar vi båt til Danmark og så tenker vi å kjøre litt rundt. Hvis vi plutselig kommer til en plass vi liker, så kan vi være der til vi blir lei. Og hvis vi ikke liker oss en plass, så er det bare å kjøre videre, sier Tone.

Ufortjent harry-stempel

De siste årene har bobilkjøpere blitt en stadig yngre gruppe som består av alle slags typer mennesker. Hos iCaravan opplever de at bobileiere er alt annet enn campingplass-par med matchende grilldresser. Det er en gruppe som er reiselystne og aktive.

– Mange har et utdatert bilde av bobileiere. De som kommer til oss er ikke rølperne man ser på campingplassen, men eventyrlystne personer. I vinter hadde vi besøk av et sveitsisk skimagasin som leide en bobil. De kjørte til Lyngen, parkerte bobilen i fjæra, hoppa i skiene og gikk rett opp på fjellet. I Tyskland bruker band og artister som reiser på turné bobilen til å komme seg rundt. Vi har golfere, aktive syklister og skikjørere som foretrekker bobil, fordi de får med seg utstyret på en enkel måte og ikke trenger å tenke på hotell, hytte eller telt, sier René Håheim.

Komfort i egen klasse

Dersom man ønsker å reise til sydligere strøk, så er bobil et godt alternativ.

– På en sydentur har man utgifter til flybilletter, taxi til og fra flyplass og ikke minst hotell. Har man bobil så har man sin egen seng og stue med seg. Man har plass til mye mer enn bare én koffert. Bobilene har også en helt annen kjørekomfort, slik at det ikke er noe problem å holde farta på veien, sier Håheim.

FORNØYD: Da paret kjøpte sin første bobil gikk ingenting etter planen. De er glad for at de ikke kjøpte sin bil privat, for da tror de ikke at de hadde fortsatt med bobil. - Heldigvis for oss, så valgte vi en leverandør som hjalp oss ut av den situasjonen, så vi anbefaler alle å bruke lokale, seriøse leverandører om de vurderer bobil, sier paret.

 

Populære ferieland

En undersøkelse Norges Caravanbransjeforbund gjennomførte i 2016 viser at det mest populære landet å feriere med bobil i, er Norge.

– Over 90 prosent av bobileierne sier at de har feriert i Norge de siste tre årene. Norge er det prioriterte ferielandet, etterfulgt av Sverige. Mange velger nok Norge fordi det er trygt. Europa har vært litt urolig med tanke på terrorangrep de siste årene. I tillegg er det trygt å fricampe i Norge – man må ikke innom en campingplass, sier Geir Holm, generalsekretær i Caravanbransjeforbundet.

Norske bobileiere bruker i snitt 40 døgn når de reiser på ferie, og så kommer småturer og helgeturer i tillegg.

– For bobileiere er frihet viktigst. De er opptatt av at man kan bevege seg uavhengig av vær. Hvis det er dårlig vær, så kan man kjøre en annen plass. Med bobil kan du gjøre det du har lyst til der og da, sier Holm.

PÅ LANGTUR: Til sommeren planlegger Tone og Ronald å kjøre til Sør-Norge og deretter ta båt til Danmark. René Håheim hos iCaravan sier mulighetene til å oppdage nye plasser er uendelig. – Europa er bare en Harstad-tur unna, bare man kommer seg forbi Oslo.  

Det er nettopp frihetsfølelsen som Tone og Ronald elsker. De gleder seg til nye utflukter og planlegger å dra på tur året rundt.

– Vi har uante muligheter med bobilen. Vi kan variere reisene så mye vi vil. Det er bare vi selv som setter grensene, sier de.

 

 

Flere nyheter

Les disse sakene

Truma mover
Tips til valg og bruk av Truma mover. (...) Les mer
Varmtvann?
Denne veiledningen tilbyr deg en oversikt over forskjellige løsninger for varmtvann. (...) Les mer
Valg av gassregulator
For å benytte gassen fra sylinderen for oppvarming, matlaging og kjøling, er en gasstrykkregulator nødvendig. (...) Les mer
Hvordan laste
Tips på hvordan man laster bobilen eller campingvogna. (...) Les mer
Vedlikehold gassregulator
Vi vil også gi deg råd om hvordan du best vedlikeholder gassystemet for å sikre lang levetid. (...) Les mer
Beregn gassforbruk
Her finner du tips til hvordan du kan regne ut gassforbruket i bobilen din. (...) Les mer
Rett varmesystem
Velge den rette varmeovnen for campingvognen eller bobilen: En oversikt over ulike typer oppvarmingsløsninger. (...) Les mer
Med hytta på tur - Tone og Ronald tar med seg hytta på tur til Finnmark og Danmark
Tone Ellingsen og Ronald Andersen var lei av å booke hytter og planlegge hver utflukt. Med bobilen kan de dra på impulsturer på festivaler og fisketurer – og det gjør de nesten hver helg. (...) Les mer
Pensjonisttrend - denne pensjonisttrenden øker i hele Europa – Thor og Liv-Anne elsker det!
For dem som har pensjonisttiden like rundt hjørnet trenger man ikke velge mellom å bruke tiden på hytte, feriehus eller sydentur. Thor og Liv-Anne har valgt å satse på den store pensjonisttrenden: - Med bobil får vi både hytte og feriehus i ett, sier de. (...) Les mer
Skreddersydd bobil - Ernst og Marita fikk skreddersydd bobilen til sine behov – her er deres beste tips
En bobil med foliert karbonfront, et fotografi i bakenden, et varmeanlegg som styres med telefonen og en TV som kan senkes ned i sofaryggen. Det er bare noen av de lekre finessene i den spesialtilpassede bobilen. Slik jobbet Ernst og Marita for å få drømmebobilen akkurat slik de ville ha den. (...) Les mer

Lagertømming på dekketøy

-60%
kr  800,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-60%
kr  800,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-55%
kr  900,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-50%
kr  1 000,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-53%
kr  600,-
kr  1 290,-
Lagerstatus:
-50%
kr  1 000,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-46%
kr  700,-
kr  1 290,-
Lagerstatus:
-24%
kr  1 100,-
kr  1 440,-
Lagerstatus:
-47%
kr  500,-
kr  950,-
Lagerstatus:
-40%
kr  1 200,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-46%
kr  700,-
kr  1 290,-
Lagerstatus:
-40%
kr  1 200,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-40%
kr  1 200,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-40%
kr  1 200,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-26%
kr  1 478,-
kr  1 990,-
Lagerstatus:
-38%
Servise Brunner Amalfi Stonetouch Lunch Box
NB! Fargen på koppene er patroleum

kr  800,-
kr  1 290,-
Lagerstatus:
-15%
kr  1 100,-
kr  1 290,-
Lagerstatus:

Top